Je eerste stappen op het internet - Met familie, vrienden en kennissen contact houden via mail

Korte inhoud

Als je het werken met de computer wat onder de knie hebt, dan wil je die pc ook graag gebruiken als venster op de wereld. Informatie over reizen, gezondheid, de actualiteit en zoveel meer kan je vinden op het internet. Je kan hiervoor het programma Internet Explorer gebruiken.

In deze les leer je surfen naar websites. Daar vind je de gegevens die je al zolang zocht of vind je de tekst van dat fantastische lied of bekijk je instructieve of humoristische filmpjes.

Je kan het internet ook gebruiken om berichten te versturen en te ontvangen. Je kan dat doen met het programma Windows Live Mail of met Gmail van Google. Zo maak je kennis met een eenvoudige manier om contact te houden met vrienden en kennissen.

Info voor de cursist

Vereiste voorkennis: geen
Belangrijk: De cursisten brengen hun persoonlijk e-mailadres van thuis mee. Ze hebben best thuis ook een pc om te oefenen.

Praktisch

Sessie: Cursus van 4 x 3 uur.
Vereist materiaal: 1 pc met het programma PowerPoint en beamer, 1 pc voor elke cursist. Alle pc's hebben een internetverbinding.
Syllabus: neerslag van wat er tijdens de lessen uitgelegd en ingeoefend is.
Opmerking:
tekstverwerking, mappen en bestanden komen in deze reeks niet aan bod. Er kan nadien een vervolgreeks gepland worden waarin na een korte herhaling, uitgebreid wordt ingegaan wordt op deze onderwerpen. Deze vervolgreeks omvat eveneens 4 lessen.
>

TOP   Terug naar overzicht...