leslokaal

itsme

Korte inhoud

De overheid en de banken hebben een hele boel informatie die van jou persoonlijk is. Wil je die bekijken of updaten, dan moeten ze zeker zijn dat ze met de juiste persoon te maken hebben. Er is nood aan AUTHENTICATIE.

Daartoe is een App voor de smartphone ontwikkeld: itsme. Na installatie van deze App moet je je gsm nummer koppelen aan je identiteit, met kaartlezer en je identiteitskaart.

Daarna kan je op de websites die de informatie beheren, inloggen via itsme: je App krijgt de vraag en je bevestigt met je pin-code, zonder kaartlezer dus...

Info voor de cursist

Vereiste voorkennis: gebruik van PC, internet en smartphone (Android en iPhone).
Belangrijk: de cursisten moeten hun smartphone meebrengen, hun identiteitskaart met de bijbehorende pincode en hun e-mailadres.

Praktisch

Sessie: cursus van 1 x 3 uur.

Belangrijk: Ervaring leert dat veel senioren de pincode van hun eID niet kennen. In dat geval zitten ze in de les geblokkeerd en moeten ze eerst naar het gemeentehuis voor een nieuwe pincode. Het is dan ook aan te raden dat de ingeschrevenen in de maand, voorafgaand aan de les, de eID + pincode zouden kunnen testen en indien NOK, een nieuwe pincode kunnen aanvragen. Het duurt wel 2 weken eer die beschikbaar is op het gemeentehuis.

Vereist materiaal: 1 pc met het programma PowerPoint en beamer, een kaartlezer. Open WiFi verbinding.
Syllabus: afdruk van de belangrijkste dia┬┤s.

Conclusie: voor deze les dienen de nodige afspraken gemaakt met de betrokken regioverantwoordelijke van Seniornet Vlaanderen.

TOP   Terug naar overzicht...