leslokaal

Mijn Gezondheidsdossier

Korte inhoud

De overheid heeft online programma´s ontwikkeld waarmee elke burger zijn of haar medisch gezondheidsdossier kan raadplegen. Het bevat zijn medische toestand, de medicatie die moet ingenomen worden, het resultaat van labo onderzoeken, …

In deze lessen leren we de deelnemers waar het staat, hoe ze er toegang toe krijgen en wat ze er kunnen in vinden.

Info voor de cursist

Vereiste voorkennis: gebruik van internet en smartphone (Android en iPhone).
Belangrijk: de cursisten moeten hun smartphone meebrengen, hun identiteitskaart met de bijbehorende pincode en hun e-mailadres.

Praktisch

Sessie: cursus van 2 x 3 uur.

Belangrijk: om toegang te verkrijgen tot je medisch dossier, moet het systeem juist weten wie je bent. Dat gebeurt met de eID. De cursisten brengen een smartphone mee naar de les, samen met hun identiteitskaart, de bijbehorende pincode en hun e-mailadres.

Ervaring leert dat veel senioren de pincode van hun eID niet kennen. In dat geval zitten ze in de les geblokkeerd en moeten ze eerst naar het gemeentehuis voor een nieuwe pincode. Het is dan ook aan te raden dat de ingeschrevenen in de maand, voorafgaand aan de les, de eID + pincode zouden kunnen testen en indien NOK, een nieuwe pincode kunnen aanvragen. Het duurt wel 2 weken eer die beschikbaar is op het gemeentehuis.

Vereist materiaal: 1 pc met het programma PowerPoint en beamer. Open WiFi verbinding.
Syllabus: afdruk van de belangrijkste dia´s.

Conclusie: voor deze les dienen de nodige afspraken gemaakt met de betrokken regioverantwoordelijke van Seniornet Vlaanderen.

TOP   Terug naar overzicht...