leslokaal

Hoe maak ik mijn pc veilig?

Korte inhoud

Midden mei 2017 was er een virus (Wannacry) dat wereldwijd heel veel pc's geblokkeerd heeft. Iedereen was toen bevreesd voor haar/zijn eigen pc en stelt zich nu de vraag: is mijn pc goed beveiligd tegen toekomstige virus aanvallen?

In deze workshop onderzoeken we de meest belangrijke elementen op het gebied van beveiliging van een pc. Ze worden allen nagekeken, besproken en waar nodig aangepast.

Op het eind van de workshop gaan de cursisten naar huis met een gerust gevoel dat hun pc goed beveiligd is.

Info voor de cursist

Vereiste voorkennis: courant gebruik van pc, tablet en internet met meer dan een jaar praktische ervaring.
Belangrijk: de eigen laptop zodat alle elementen van beveiliging op de pc kunnen nagekeken worden en waar nodig aangepast.

Praktisch

Sessie: workshop van 1 x 3 uur
Vereist materiaal:en beamer en internetaansluiting.
Syllabus:begeleidende tekst

 

Informatief: verschil met "Privacy en veiligheid op Internet en Sociale Media":
Is mijn pc goed beveiligd is bedoeld voor beginners: mensen die op hun pc internet en e-mail vlot kunnen gebruiken en misschien ook beeldbewerking en Facebook, Maar die geen diepere pc kennis hebben op het niveau Systeem management of Configuratiescherm. Het is dan ook een workshop waarin voor iedereen op de eigen pc een beperkt aantal belangrijke elementen worden nagekeken en waar nodig gecorrigeerd. Na de workshop keren de cursisten huiswaarts met een gevoel dat hun pc OK is op het gebied van veiligheid.

 

Privacy en veiligheid op Internet en Sociale Media is bedoeld voor personen met een veel diepere kennis van Windows. Het is een voordracht waarin veel meer aspecten van veiligheid en privacy worden besproken zonder dat de deelnemers hun eigen pc meebrengen. De deelnemers worden verondersteld voldoende Windows kennis te bezitten om thuis de nodige aanpassingen zelf te kunnen aanbrengen.

 

TOP   Terug naar overzicht...