leslokaal

Hoe vul ik mijn belastingen in via het internet (Tax On Web)?

Korte inhoud

Om je belastingsbrief via het internet te kunnen invullen, moet je eerst kunnen opgeven wie je bent. Dat doe je met je identiteitskaart; vroeger met een token. We beginnen dan ook eerst met de software te installeren die nodig is om de kaartlezer te doen functioneren.

Met onze identiteitskaart in de kaartlezer kunnen we opgeven wie we zijn. We overlopen waarvoor we de electronische identiteitskaart vandaag allemaal kunnen gebruiken. Als laatste toepassing zien we dan de belastingsaangifte. Stap voor stap wordt de belastingsaangifte met "Tax-on-web" uit de doeken gedaan. Je leert zelf je belastingen in te vullen via het web maar belastingadvies kunnen wij echter niet verstrekken.

Info voor de cursist

Vereiste voorkennis: basiskennis van de pc en internet.
Belangrijk: de cursisten hebben best thuis een pc om te oefenen.

Praktisch

Sessie: cursus of voordracht van 1 x 3 uur. Indien er voldoende pc's beschikbaar zijn kunnen de cursisten oefenen, maar de les kan evengoed als voordracht gegeven worden voor grotere groepen zonder oefenen.
Vereist materiaal: 1 pc met het programma PowerPoint en beamer. Indien met oefeningen, 1 pc per cursist. Alle pc's hebben een internetaansluiting.
Syllabus: afdruk van de dia's uit de presentatie.

TOP   Terug naar overzicht...