leslokaal

Betaal ik niet teveel voor mijn energie?

Korte inhoud

Er zijn vandaag zoveel energieleveranciers en alle hebben ze verschillende prijzen. Daarnaast worden de heffingen van de overheden aanzienlijk verhoogd. En dan komt de vraag: wat zal ik nu meer moeten betalen voor mijn energieverbruik? In samenwerking met de VREG hebben we een workshop gemaakt die daar klaarheid moet in scheppen.

De VREG heeft een online V-test ontwikkeld waarop iedere Vlaming gemakkelijk kan nagaan tussen welke leveranciers hij kan kiezen en wat zijn jaarverbruik bij elk van hen zou kosten. Zowel elektriciteit als gas worden bekeken, evenals de verschillende mogelijke contracten per leverancier.

Info voor de cursist

Vereiste voorkennis: basiskennis van de pc en internet.
Belangrijk: de cursisten brengen best de laatste jaarafrekening mee van hun energieleverancier.

Indien ze hun persoonlijke lijst met prijzen van leveranciers willen mee naar huis nemen, brengen ze ook best een USB-stick en/of e-mailadres mee. De V-test kan ook uitgevoerd worden op tablet en smartphone, die mogen dus ook meegebracht worden naar de les.

Praktisch

Sessie: cursus van 1 x 2 uur.
Vereist materiaal: een beamer en een scherm (of muur).

Een onbeveiligde open internetverbinding ofwel verbinding waarvan het paswoord gekend is. Deze internetverbinding moet voldoende bandbreedte hebben om meerdere pc's, tablets en smartphones te kunnen aansturen. Meer dan 20 personen individueel een lijst bezorgen is met één lesgever in 3 uur niet mogelijk. Bij meer deelnemers is het dan ook aan te bevelen om een paar lokale assistenten met pc en voldoende internetkennis te voorzien om iedereen individueel te kunnen helpen. Sommige deelnemers zullen liefst van al hun persoonlijk resultaat op papier mee naar huis nemen. Indien mogelijk is de beschikbaarheid van een printer dan ook wel nuttig.

Syllabus: afdruk van de presentatie.

TOP   Terug naar overzicht...