Opleidingen door Seniornet Vlaanderen

In deze fotoreportages krijgt U een overzicht van de verschillende soorten opleiding die Seniornet Vlaanderen verzorgt.

Foto's vragen nogal wat bandbreedte. Daarom tonen we hier in eerste instantie de "miniaturen". Om de foto's op ware grootte te zien, volstaat het om te klikken op een miniatuur naar keuze. Het inladen van de foto's kan, afhankelijk van de snelheid van uw internetverbinding, wel even duren.

Groepsopleiding in Zemst

De gemeente Zemst (en deelgemeenten) organiseerde reeds 12 maal een opleiding Computer en Internet voor zijn senioren. De opleiding bestaat uit 6 lessen van telkens bijna 3 uur. De gemeente beschikt over een eigen infrastructuur in het gemeentenhuis zelf en biedt plaats aan 18 lesvolgers.

Omdat Zemst op de grens ligt tussen Brabant en Antwerpen zijn de lesgevers Seniornet Animatoren uit beide provincies.

Fotoreportage

Groepsopleiding in Oostkamp

Sedert 2005 organiseert de gemeente Oostkamp  in samenwerking met Seniornet Vlaanderen diverse cursussen voor senioren onder  de slogan:

Senioren in de digitale wereld

Er worden 5 types aangeboden:

   • Starterscursus computer en Internet voor beginners
   • Basis cursussen over
    • Surfen en Google 
    • E-mailen
    • Werken met mappen
   • Themacursussen 
    • Digitale foto's met  Picasa 
    • Fotoboek maken met ExtraFilm 
    • Weblog maken
    • Excel
    • PowerPoint 
    • Publisher
    • Muziek op PC met iTtunes
    • Kopen via Internet
    • Facebook
    • iPad
    • Skype
      
   • GSM cursussen
   • PC+ Atelier 
    U kan er terecht met uw vragen over  computer- en internet-toepassingen. 
    Senioren helpen senioren!

Er wordt gewerkt in kleine groepen en u wordt begeleid door 2 seniornetanimatoren.
Praktische info en inschrijvingen kan hier  op de site van Oostkamp

 

Hier kan je kijken naar alle fotoreportages van de voorbije jaren (sedert 2005) tot het lopende jaar:

Fotoreportages computerlessen Oostkamp

Groepsopleiding in Gent

Een gelijkaardige opleiding zoals in Zemst: eenzelfde opstelling in U vorm, met een kleinere capaciteit.

Fotoreportage

Groepsopleiding in Tienen

De folder van Digid@k vermeldt:

"Digid@k, is een intiatief van IGO Leuven (IGO= Intergemeentelijk Opbouwwerk) wil iedereen die weinig of geen kenneis heeft van computer de kans geven om hiermee vertrouwd te geraken.

Digid@k biedt enerzijds 'vrije inloop' aan en anderzijds een basiscursus "leren werken met de computer".

Tijdens de vrije inloop kan men onder begeleiding werken en leren werken met de computer.

Bij de basiscursus "werken met de computer" kan men dingen leren en uitproberen zoals surfen op het internet, een tekst leren (op)maken of een mail versturen.

Zowel de "vrije inloop" als het volgen van een basiscursus is gratis.

De eerste basiscursus - tien lessen van telkens drie uren- werd gegeven aan negen cursisten door Seniornetanimatoren : lesgever Arnold Vanhoucke en assistenten Rom Roscam en Georges Goeminne op maandag- en vrijdagnamiddag van september en de eerste helft van oktober 2006. De tweede reeks van tien lessen begint op maandag 23 oktober onder de leiding van Rom Roscam met assistentie van Georges Goeminne en Marc Puttemans .

De foto's werden genomen op de laatste cursusdag van de eerste reeks en bevat tevens een dankwoord aan de verantwoordelijke medewerkers van Digid@k die instaan voor de logistieke steun en de perfecte inrichting van het computerlokaal.

Fotoreportage

Senioren en Kleinkinderen in Zemst

Naast de groepsopleiding voor zijn senioren organiseert Zemst ook een variant op woensdag namiddag: opa of oma, volgt de kursus samen met de kleinkinderen. Wie geeft les aan wie? Wie kan het het beste uitleggen?

Fotoreportage

Samenwerking met Belgacom

Wie bij Belgacom een ADSL go abonnemet neemt krijgt een hele dag gratis opleiding. Dit omvat een halve dag les over Internet en Surfen, en een halve dag opleiding over Mailen. De lessen worden deels door Belgacom en deels door onze Animatoren gegeven. Als voorbeeld: een opleiding in Boortmeerbeek.

Fotoreportage

Mobiele klassen

Niet alleen de grote steden worden bediend! Ook kleinere lokaties krijgen de kans dank zij de mobiele klassen: een aantal draagbare PC's worden meegebracht en ter plaatse geïnstalleerd. Een voorbeeld: Beersel.

Fotoreportage

KBC Senior Roadshows

In samenwerking met KBC en Telenet organiseert Seniornet Vlaanderen de KBC Senior Roadshows in gans Vlaanderen. Hierbij wordt een groot publiek aangesproken in een zaal of auditorium. In een twee uur durende PowerPoint prestatie gebracht door Seniornet Animatoren komt het surfen en internet bankieren aan bod. Achteraf kunnen de deelnemers met hun vragen terecht bij specialisten van KBC. Op laptops die Telenet met een Hotspot verbinding ter beschikking stelt kan men onmiddellijk via internet alle vragen over bankieren en verzekeren bij KBC beantwoorden. Er is zeer veel belangstelling voor deze wijze van informeren en heel wat senioren vonden zo de weg naar het internet en KBC.

Fotoreportage

Thuisopleidingen

Een individuele opleiding van een halve dag aan huis kan ook. Er wordt gewerkt aan een nieuwe vorm: de "5 rond " : een paar mensen (4 à 5) komen bij iemand thuis samen en krijgen een halve dag opleiding.

Omdat we niemand zijn huis willen ten toon spreiden, tonen we van dit opleidingstype geen reportage.