Nuttige links voor...


Koken is kunst
Nieuwe formule: Kokerij, (NL)
Een website met een "take out corner", een demonstratiekeuken waar van alles te doen is, het houden van een kookfeest … de moeite waar om eens te bekijken.

www.kokerij.be

Recepten: Culinair Kookboek, (NL)
Het water kwam ons in de mand bij het lezen van al dat lekkers! Naast de vele recepten vindt u ook een handige index waarin u alle moeilijke keukentermen uitgelegd krijgt.

www.goldweb.nl

Recepten: Diana's Lekkerbekkenhoekje, (NL)
U vindt hier ca 400 Belgische gerechten. Met de kooklinks bezoekt u enerzijds de Nederlandse keuken en anderzijds de wereldkeuken.

www.belgourmet.com

Recepten: Lekker Plantaardig, (NL)
Hier een heleboel tips voor broodbeleg en een reeks smakelijke recepten die steeds met een fot geïllustreerd worden. Wie de recepten geprobeerd heeft kan meedoen aan een enqûete.

www.lekkerplantaardig.net

Recepten: Libelle, (NL)
Surf naar het digitaal kookboek, beantwoordt enkele vragen omtrent de vereisten waaraan het gerecht moet voldoen en de suggesties rollen zo over uw scherm.

www.libelle.nl/culinair.index.html

Recepten: Suprosoy, (NL)
Deze website stimuleert het gebruik van soyaproteïnen. Bijzonder handig! Klikken op een catgeorie toont meteen een lijst met gerechten waarmee u een volledig menu kunt samenstellen.

www.suprosoy.com

Recepten: Vegatopia, (NL)
Vegatrische gerechten, plantaardige ingrediënten, klaar in 10 minuten, Thaise lekkernijen, Vlaamse ecologische gerechten, het vegetarische zevendagen dieet en nog veel meer informatie treft u aan op deze website.

www.vegatopia.com

Recepten: Vis. Da's zo klaar, (NL)
Hier vindt u niet alleen een aantal heerlijke visrecepten maar u krijgt er ook nog een waarachtige cursus bovenop. Het culinair lexicon maakt u wegwijs in het jargon van de meesterkok. Dat is eens wat anders dan worstelen met het computerjargon!

www.vis.vlam.be

Recepten: Webchef, (NL)
Webchef is een Belgische receptenzoekmachine. Trek uw ijskast open en zie wat er nog in steekt. Ga op zoek naar een smakelijk gerecht met uw ingrediënten.

Webchef recepten zoekmachine

Recepten: Xquis, (NL)
Hier wordt u elke dag verwend met een keuzemenu (vis, vlees of vegetarisch) van drie gangen en een tip van de dag. U kunt ook de zoekfuntie gebruiken om snel iets terug te vinden. Een echte smaakmaker!

www.xquis.com

Website voor lekkerbekken, (NL)
Het Nederlandse Webchef.nl is een zoekmachine waar men letterlijk duizenden receptenlinks naar tientallen andere Nederlandstalige culinaire sites kan vinden. Wie een aantal ingrediënten intikt in de vlot werkende zoekmachine, krijgt onmiddellijk een hele reeks menusuggesties. Het proberen waard!

webchef.nlRestaurants
Resto, (NL, FR, EN)
Op zoek naar een Latijns-Amerikaans restaurant met terras in Poelkapelle? Resto vindt wat u zoekt.

www.resto.beWijnen
Kurkdroog, (NL)
Het wijnaanbod van Delhaize, GB-Carrefour en Colruyt geragschikt volgens voorkeur.

www.kurkdroog.be

Vinowalt, (NL)
Vlaamse Seniornetters kennen deze site! De wijntip van de week in Seniornet Vlaanderen komt rechtsreeks uit de wijnsite van Walter Leirman, Voorzitter van Seniornet Vlaanderen. Vinowalt zelf levert nog veel informatie via een database met 200 wijnen en nieuws van de wijngilde.

www.vinowalt.be

Wine Spectator, (EN)
Grote website van het tijdschrift Wine Spactator met ca 8000 wijnen in database. Voor volledige toegang is een beperkt jaarlijks lidgeld vereist.

www.winespectator.com/Wine/Home

Wines in Belgium, (NL, FR, EN)
Centrale wijnsite van 50 Belgische wijnhandelaars met mogelijkheid om online aan te kopen.

www.winesinbelgium.com