Nuttige links voor...


Alternatieve geneeswijzen
Medische Acupunctuur, (NL)
Dankzij de patiënteninformatie verneemt u menteen welke ziekten kunnen behandeld worden, hoe men het precies aanpakt en welk resultaat u mag verwachten.

www.acupunctuur.beApothekers
Pharmaplanet, (NL)
Zoekt u dringend een apotheker? Hier kunt u terecht.

www.apotheek.beGeneesmiddelen
Belgisch Centrum voor Farmacotherapeutische Informatie, (NL)
Zeer interessante website over medicatie en generische vervangers.
Commentaar uit het Seniornet Vlaanderen Forum: Dit is zo een "voorbeeld"-site, één uit de vele minder bekende sites, die voor elke senior, maar ook voor anderen, een "must" zijn om op te nemen in het lijstje der favorieten!

BCFI vzwGezond leven
Gezondheid, (NL)
Bijzonder toegankelijke Belgische portaalsite omtrent gezondheid. Artikelen worden uit allerlei bronnen opgehaald. U vindt hier ook informatie en tips over geneesmiddelen en geneeswijzen, verantwoorde voeding en gezond bewegen.

www.gezondheid.be

Planet Medica, (NL)
Deze site is een pan-Europees initiatief met een Nederlandstalige poot. Zoals het vaak gebeurt in Europese context betekent "Nederlandstalig" vooral "Hollands". En dat is ook hier voor de meeste artikelen alweer het geval. Maar de online encyclopedie maakt dan weer veel goed. U vindt er informatie over een hele reeks ziektes, geneesmiddelen en algemene onderwerpen.

www.planetmedica.nlGezonde voeding
Eetstoornis, (NL)
Referentiepunt voor informatie en preventie van eetstoornissen.

www.eetstoornis.be

Gezond Slanker, (NL)
Een portaalsite voor iedereen die iets wenst te doen aan zijn gezondheid door anders te gaan eten. Ondanks te titel van deze site, gaat het echt niet alleen over het verliezen van gewicht. Er is veel aandacht voor de algemene medische conditie.

www.gezondslanker.com

Het bloedgroep dieet, (NL)
Een aparte manier om met overgewicht om te gaan. U verneemt welke voedingsmiddelen voor u goed zijn, afhankelijk van uw bloedgroep. De aangeboden menu's bevatten beslist iets dat u lekker vindt.

www.bloedgroep.com

Nutriënten België, (NL)
De vzw die de wetenschappelijke informatie over de voedingsmiddelen die in het Belgische eetpatroon voorkomen, beheert. De voedingsmiddelen tabel geeft een overzicht van 650 eetwaren en bestudeert hun samenstelling.

www.nubel.com

Stichting Orthomoleculaire Educatie, (NL)
Orthomoleculaire geneeskunde bestaat sinds de jaren '60 en is er op gericht om alle organen gelijkmatig van alle optimale voeddingsstoffen te voorzien. Een leerrijke site! U wordt een stuk wijzer waar het gaat om koolhydraten, omega 3-vetzuren en allerlei vitaminen.

www.soe.nlMedisch nieuws
Belgische Federatie tegen Kanker, (NL)
Officiële site van de Stichting tegen Kanker, Stichting van Openbaar Nut.

www.kanker.be

Gezondheid start, (NL)
Een portaalsite met een heleboel links omtrent gezondheid, onderverdeeld in verschillende categorieën. Het gaat vooral om Belgische, Nederlandse en Angelsaksische sites.

gezondheid.start.be

Medinet, (NL)
De grootste Belgische portaalsite. U vindt in de rubriek "gezondheid" o.a. informatie over pathologieën, geneesmiddelen en medische analyses. Het gedeelte "fit en wel" behandelt onderwerpen zoals voeding, schoonheid, ontspanning, seksualiteit. In de rubriek "directories" vindt u alle online ziekenhuizen, de ziekenfondsen en de professionele verenigingen.

www.medinet.be

Osteoporose, (NL)
Alles wat u wenst te weten over osteoporose, inclusief een test-tool.

www.osteoporoseinfo.be/nl/Home/

't Lichtpuntje, (NL)
Site van een vereniging van en voor chronische pijnpatiënten ongeacht de oorzaak van deze pijnen. Deze vereniging is tevens medestichters van de nieuw opgestarte Vlaamse Pijnliga. Zeer verzorgde website met heel veel doelgerichte informatie.

http://www.tlichtpuntje.beZiekenfondsen
Christelijke Mutualiteiten, (NL)
www.cm.beEuromut, (NL)
www.euromut.beLandsbond van Onafhankelijke Ziekenfondsen, (NL)
www.mloz.beLiberale Mutualiteiten, (NL)
www.liberalemutualiteit.beNeutrale Ziekenfondsen, (NL)
www.neutrale-ziekenfondsen.beSocialistische Mutualiteiten, (NL)
www.socmut.beVlaams Neutraal Ziekenfonds, (NL)
www.vnz.be/vnzVlaams Onafhankelijk Ziekenfonds, (NL)
www.voz.be