Nuttige links voor...


Computer & Internet
Nationale Mediasite Nederland, (NL)
Hoewel dit in eerste instantie een site voor kinderen en jongeren is, zullen leergierige seniorinternauten hier beslist een hele reeks interessante cursussen i.v.m. de computer vinden.

http://www.nationalemediasite.nl/

Schildpadden, (NL)
De Stichting Schildpad heeft een speciale webafdeling voor de jeugd waarop kinderen schildpaddeninfo vinden voor hun spreekbeurt of werkstuk.Bovendien zijn er ook fraaie kleurplaten.

Schildpadden

Sterrenwereld, (NL)
De Sterrewereld is een ontmoetingsplaats op internet die speciaal gemaakt is voor kinderen en jongeren van 5 tot 19 jaar die chronisch of langdurig ziek zijn. Als je daardoor veel thuis moet blijven of regelmatig in het ziekenhuis ligt, mis je vaak een heleboel dingen: je familie en vrienden, school, je sportclub en nog meer. Met de Sterrewereld hoef je niks meer te missen

Sterrenwereld

Van Alles, (NL)
De website Van alles en nog wat, gemaakt door Remko en Maikel, is "een leuke kindersite met leuke onderwerpen zoals: Pokemon, Dragonball Z, Harry Potter, heel veel moppen en maffe plaatjes, muziek, films,digitale school, chatten, forum, site hulp, games en heel veel leuke links!"

Van Alles

Veilig online, (NL)
Op een eenvoudige manier worden een aantal technische aspecten uitgelegd. Er is ook ruim aandacht voor opvoedingsadvies in het algemeen en voor opvoedingstips per onderdeel. Via demonstratiefilmpjes wordt in de website getoond en uitgelegd hoe u een e-mailadres kan aanmaken, een chat veilig kan instellen of een weblog (persoonlijke pagina op het internet) kan configureren.

Gezingsbond-Veilig online

Zoekmeester, (NL)
Meestal vraagt een meester of een juf of jij iets wil opzoeken. Meester Sipke is anders. Hij zoekt voor jou het wereldwijde web af. Dat is toch wel aardig nietwaar? Meester Spike bezorgt u niet alleen informatie die leuk is voor de kinderen, maar ook over ‘ernstige’ zaken. Wie hem iets vraagt over ‘Amsterdam’ krijgt informatie over o.a. Ajax of de beroemde “Februaristaking” van 1941 tegen de Duitse bezetters.

ZoekmeesterKindersites
2Link.be, (NL)
Knappe startpagina voor senioren die met de kleinkinderen willen surfen.

kindersites.2link.be

Elfjes kleuren, (NL)
Kleuren ... altijd leuk voor de allerkleinsten. Weer een mooi "fantatsierijk" thema.

http://www.goddessmoon.org/

Fantasie, (NL)
De Fantasie is een schatkamer van dromen en sprookjes, al vijf jaar lang. U vindt er ontzettend veel leuke dingen over sprookjes, kabouters, de liefde, magie, schatten, geheimen en noem maar op.

www.defantasie.com

Flevokids, (NL)
Eens ging de zee er tekeer; nu wonen er een heleboel kinderen op de voormalige Zuiderzeebodem. Ze worden Flevokids genoemd.

kids.flevoland.to

Geindomein, (NL)
Op Geindomein is er van alles te doen. U kunt er verschillende soorten testjes doen, waaronder humortestjes, maar ook persoonlijkheidstestjes. Er zijn ook verschillende moppen of u kunt er funny files downloaden, spelletjes on-line spelen of downloaden.

http://www.geindomein.nl.nu

Hobie, (NL)
Hobie is een opvallend jongetje dat samen met zijn vriendinnetje Suzie en kat Napoleon spannende avonturen beleeft.

http://www.hobie.nl

Juffrouw Ilona, (NL)
Juffrouw Ilona houdt altijd rekening met peuters en met de jaargetijden. Dus vindt u nu op haar Kindersite spinnenliedjes, appelliedjes en appelwerkjes, een gedichtje over de domme kabouter Basje (die viel in een plasje!) en nog veel meer herfstige dingen.

Juffrouw Ilona

Kaaspeetch, (NL)
De muis Diddl heeft een Kaaspeetsch waarop allerhande leuke, vreemde, leerzame, grappige en andere turbo-interessante zaken vallen te ontdekken. U bent er uren, dagen, maanden, jaren mee zoet.

Kaaspeetch

Kidzz.be, (NL)
Een digitheek voor kinderen van de basisschool met o.a. gecontroleerde links, tientallen interactieve werkbladen, vraag en antwoord, ... en nog veel meer. De site is volledig reclamevrij!

Kiddz.be

Kinderlinks, (NL)
Een waarachtige zoeker voor kindersites, netjes gerubriceerd in 58 hoofdcategorieën. Ideaal voor oma en opa om een surfsessie met de kleinkinderen voor te bereiden.

www.kinderlinks.net

Kinderstraat 101, (NL)
In Kinderstraat 101 staat een huis boordevol met versjes en liedjes (kinderliedjes,volkswijsjes en gelegenheidsliedjes). Een groot aantal van deze liedjes kunt u ook beluisteren of beter nog samen met de kleinkinderen meezingen.

web.inter.nl.net/users/R.Hiddinga/index.html

Kindertelefoon, (NL)
De Kindertelefoon staat al een kwart eeuw kinderen met raad en daad (gratis) bij en beschikt over een mooie en handige website.

http://www.kindertelefoon.nl

Kleurplezier, (NL)
Zoek een leuke kleurplaat uit, dan printen en ja, dan kleuren maar !

www.kleurplezier.net

Knutseldoos, (NL)
In de online Knutseldoos zijn de laatste tijd weer heel wat nieuwe opgenomen. Ideaal voor een regenachtig weekeinde.

http://www.knutseldoos.nl

Kookcafé, (NL)
Het Kinder Kookcafé is een onmisbare bron van inspiratie voor alle jonge smulpapen die het zowel lekker als gezond willen houden.

Kookcafé

Kvk:Kinderen voor Kinderen, (NL)
In de saaie wereld van de volwassenen staat KvK voor Kamer van Koophandel. In de boeiende kinderwereld is het de afkorting van Kinderen voor Kinderen. Er zijn weer nieuwe liedjes aan de Kinderen voor Kinderen Jukebox toegevoegd. Vanaf nu kunt u uit volle borst meebrullen met "Ochtendhumeur" of "De pest aan pesten".

KvK

Moppen voor kinderen, (NL)
In “Moppen voor kinderen” vindt u veel ‘gedateerde’ leukigheidjes maar het jonge grut kan u er mogelijk nog mee verrassen. En als u aandachtig leest, ontdekt u zeker zelf nog grapjes die u ooit hoorde maar nu opnieuw mee moet (glim-)lachen.

www.moppenvoorkinderen.nl

Netwijs, (NL)
De zoekmachine Netwijs.nl is speciaal gemaakt voor kinderen. In deze zoekmachine vindt u maar liefst tweeduizend (2000!!!!) links naar websites die speciaal voor kinderen zijn gemaakt.

Netwijs

Nijntje in New York, (NL)
Nijntje moet de stad New York helpen meer toeristen te lokken, vooral gezinnen met kinderen. Het door Dick Bruna getekende konijn, dat in Engelstalige landen Miffy wordt genoemd, is beëdigd als Family Tourism Ambassador.

Nijntje in New York

Nijntje thuis, (NL)
Op de algemene website van Dick Bruna leest u natuurlijk alles over Nijntje en vindt u prettige spelletjes om met de kleinkinderen te doen.

Nijntje thuis

Pipo, (NL)
Sapperdeflap! Pipo de Clown is terug ('van nooit weggeweest')! En hoe! Niet meer in het nostalgische zwartwit van de kleine beeldbuis van weleer. Nee, in full colour breedbeeld in de bioscoop. Samen met uw kleinkinderen zult u plezier beleven aan deze guitige clown. Op de site van Pipo en de p-p--Parelridder vindt u een uitleg over Pipo-taal, kleurplaten, spelletjes en natuurlijk info over de film. Met andere woorden: Jipsekeejoepie!

http://www.pipodefilm.nl

Railrunner, (NL)
Met de railrunner beleeft u gekke situaties. Samen met uw kleinkinderen kunt u op speurtocht. Goede reis en veel plezier.

www.railrunner.nl

Samsam, (NL)
Samsam is een blad voor de jeugd dat gaat over andere culturen. Op de knipperende en flitsende website vindt u een archief met landenoverzichten, een poll en een gave game waarin u muskieten dood moet meppen. En, zoals dat zo vaak wordt gezegd, nog heel veel meer.

Samsam

Scoubidoues, (NL)
Veel senioren zullen ze zich herinneren uit de jaren vijftig en zestig: de scoubidous. Vanuit Frankrijk waait de rage weer over. Tijd om het geheugen op te frissen en te tonen dat oma en opa het spul ook nog in de vingers hebben (of snel weer zullen krijgen).

http://members.lycos.nl/scoubidous/

Steentjes in beeld, (NL)
Worden Legosteentjes door kleine Deense elfjes van magische bomen geplukt, zoals de fabrikant van dit mooie speelgoed beweert? Nee, natuurlijk niet. Maar dat neemt niet weg dat het productieproces van de speelse bouwsteentjes op een schilderachtige wijze met zenuwachtig geluid in beeld wordt gebracht.

Steentjes in beeld

The Boohbahs, (NL)
Het zijn vijf vrolijk gekleurde, 'energievolle atomen'. Ze heten Humbah, Zumbah, Zing Zing Zingbah, Jumbah en Jingbah. Samen worden ze The Boohbahs genoemd.

http://pbskids.org/boohbah/boohbah.html

Vuurtorens kijken, (NL)
De website "Vuurtorens in Nederland “is er voor iedereen die op zoek is naar informatie over vuurtorens, lichtopstanden, verdwenen vuurtorens, kapen en overige bakens voor de scheepvaart in Nederland en België. Daartoe kunt u op deze fraaie webstek kennis maken met onderwerpen als de geschiedenis, de techniek en allerhande andere zaken aangaande deze markante gebouwen langs de kust. Het is verlucht met heel veel foto's, zowel recente kiekjes als exemplaren uit de oude doos en uiteraard voorzien van een aantal nuttige links.

http://www.vuurtorens.net

Wereldverhalen, (NL)
Op de verhalensite van de Stichting Beleven vindt u een steeds groeiend aanbod van verhalen en sprookjes uit onze kleurrijke wereld. Heerlijk om zelf te lezen of voor te lezen aan uw kleinkinderen.

www.beleven.org/verhalen/

Weten over dieren, (NL)
Dieren doen het altijd bij het jonge grut. Maar misschien kunt u zelf nog vele weetjes achterhalen over uw huisdieren of over wilde beesten.

http://www.dierennieuws.nlSpelletjes
Darts, (NL)
Als u het op televisie ziet, lijkt het vaak gemakkelijk. Het zelf proberen wordt een stuk moeilijker.

Darts

Diorama, (EN)
Maak zelf een Oceaan Kijkdoos
Print gewoon wat haaien en walvissen uit, teken vervolgens een beetje zeewier, koralen en uw eigen favoriete vissen. Knip ze uit, plak ze op en hang ze in een doos die u van een achtergrond hebt voorzien. De tekst is in het Engels, maar eigenlijk wijst alles zichzelf.

Diorama

Geindomein, (NL)
Op Het Geindomein is van alles te doen.
U kunt er verschillende soorten testjes doen, waaronder humortestjes, maar ook persoonlijkheidstestjes. Er zijn ook verschillende moppen of u kunt er funny files downloaden, spelletjes on-line spelen of downloaden.

Geindomein

Het spellenweb, (NL)
Op deze website kunt u on line spelletjes spelen maar u kunt er ook "freeware" spellenprogramma's downloaden.

www.spellenweb.nl

Jij bent!, (NL)
Bij Jijbent.nl kan men on line een aantal klassieke (bord)spellen tegen iemand anders spelen.

www.jijbent.nl

Kapitein Koek, (NL)
Bezoek het Spaar eiland, TV-eiland, verhalen eiland, Game Eiland, Teken eiland, … van Kapitein Koek. Bijzonder knap en leuk gemaakte site!

kapiteinkoek.nl

KidCity, (NL)
Bijzonder knappe site voor "tieners". In KidCity vindt u een GSM-bar, een blibliotheek, een postkantoor, een fashion factory, een stadhuis, een station, een casino, een sportkot, een weetkeet, …

www.kidcity.be

Kijkdozen, (NL)
Dat men in de ruimte kan zwetsen, is bekend, maar dat u in de ruimte kunt kijken zonder telescoop is echter iets nieuws. Hardware-fabrikant HP maakt het mogelijk. Vanaf de website van dit bedrijf kunt u het ontwerp voor drie verschillende kijkdozen downloaden.
De thema's zijn: een dinosaurussenvallei, een onderwateravontuur en een ruimtereis.

Kijkdozen

Kinderpuzzle, (NL)
Hier vindt u kleurplaten, puzzels en raadsels waarmee u de allerkleinsten wel een tijdje zoet zijn.

www.kinderpuzzle.nl

Kleurplaten, (NL)
Help!
De bekende kat Dikkie Dik heeft geen kleuren meer in zijn vacht!
Pak gauw uw kleurpotloden of viltstiften om 'm weer een kleurtje te geven. Uiteraard kunt u ook uw fantasie laten werken en Dikkie Dik een heel ander uiterlijk geven.

Kleurplaten

Koffieman, (NL)
Iedereen heeft het wel eens een keer gespeeld: PacMan! En op deze site is het helemaal gratis!

Koffieman

Maanlander, (NL)
Maanlander is een spel dat u vroeger al tegenkwam op de commodore 64. Maanlander was vroeger ongekend populair en voor sommige mensen was dit spel een reden om een spelcomputer aan te schaffen. Tussen de periode van de commodore 64 en nu is er natuurlijk veel gebeurd op computer gebied. Ook Maanlander is mee gegaan met de tijd en er zijn ondertussen al veel verschillende versies van dit zeer verslavende spel”, zo zeggen de uitbaters van deze site, die er voor hebben gezorgd dat u de leukste versies gratis online kunt spelen.

Maanlander

Marilyn's virtuele speeltuin, (NL)
Uren en uren speelplezier. Oma en Opa kunnen maar best even zelf een kijkje nemen en een keuze maken voor ze op deze site aan de slag gaan met de kleinkinderen.

www.e-united.nl/marilyn/

Peuter en Kleuter, (NL)
Spelletjes, handenarbeid, software en links! En dat alles in tweevoud, zowel voor peuters als voor kleuters.

www.dit.is

RailRunner, (NL)
De Railrunner, een haas die te lui is om hard te lopen en daarom de trein neemt, heeft sinds kort een eigen webhalte. Op deze Nederlandse website kunt u pendelen tussen het Centraal Station en de stations Speelplaats, Doedam, Kennisdijk en de informatiebalie.

RailRunner

Speelzolder, (NL)
Spelletjes, verhalen, kleurplaten, knutselen … houden de kleintjes wel even bezig.

www.speelzolder.com

Sprietje, (NL)
Sprietje is een leuk figuurtje dat allerlei avonturen beleeft. Sprietje's verhalen en spelletjes zullen uw kleinkinderen zeker aanspreken.

www.sprietje.nl

Transposia, (NL)
Echt leuke kinderspelletjes (ook om te downloaden)

www.transposia.comTips voor trips
Bellewaerde, (NL)
Pretpark in de Westhoek, 40 km van de Belgische kust en 20 min. Van Rijsel.

www.sixflagseurope.com/n/bwp/index.html

Dolfinarium.nl, (NL)
Spetterende site van Dolfinarium Harderwijk (in Nederland) waar u meteen wordt verwelkomd in de wereld van de zee. U vindt hier ook Wally's speelsite. Heel leuk!

www.dolfinarium.nl

Efteling, (NL)
Erg mooie website. Bezoek vooral de Sterrenkamer van Pardoes!

www.efteling.nl

Go Kids, (NL)
Op zoek naar ideeën om er eens met je kleinkinderen op uit te trekken? Dan levert deze site beslist waardevolle informatie.

www.gokids.nl