Nuttige links voor...


Beursnieuws
Beleggersnet, (NL)
Beleggersnet is de website van het beleggersblad "Cash". Echt goed ziet deze site er niet uit. Gratis amusement is er wel op deze site. Breng eens een bezoekje aan het "Forum" waar voor- en tegenstanders van bedrijf X, Y of Z elkaar de jas uitvegen".

www.het.beleggers.net

Bloomberg, (EN)
Een reus onder de leveranciers van financiële data. Het bedrijf verkoopt dure producten aan aandelen- en obligatiehandelaars maar heeft ook een gratis website voor het grote publiek. Op deze site kunt u ook de radioberichten van de groep beluisteren en naar het gespecialiseerde televisienieuws kijken.

www.bloomberg.com

Bullka: Nederlandse portaalsite, (NL)
Wordt algemeen erkend als één van de betere Nederlandse portaalsites op gebied van beleggen.

www.bullka.nl

eFinancial News, (EN)
Een website die zich in eerste instantie richt tot professionelen: de investeringsbankiers, effectenhadelaars en analisten. Interessant toch dat men tegenwoordig dat soort informatie zo maar gratis via het Internet kan raadplegen.

www.efinancialnews.com

Forteon, (NL)
Beursnieuws heet van de naald met stevige economische analyses en informatie. Ook vindt men hier links naar vakliteratuur, adviessites, andere financiële sites en financiële diensten.

www.forteon.be

Kanaal Z, (NL)
De naam spreekt voor zich. Dit is de internetsite van televiziezender "Kanaal Z", een goede documentatiebron voor potentiële en echte beleggers. U vindt hier onafgebroken nieuws over bedrijven, economie en financiën. Kanaal Z waagt zich ook aan reportages over trends en tendenzen.

www.kanaalz.be

L'Echonet, (FR)
Website van de Franstalige beurskrant "L'Echo de la Bourse", sinds kort gewoon "L'Echo", wellicht een begrip bij senioren want dit is één van de oudste kranten van het land. Een senior dus, aanwezig op het internet! De website haalt dan wel niet het niveau van de Tijd maar biedt wel heel wat financiële informatie.

www.echo.be

The Street, (EN)
Een nogal sterk Amerikaans gerichte site met toch wel interessante artikels voor de amateur - en de semi-professionele belegger. Af en toe vindt men op deze site een stevige brok onderzoeksjournalistiek, best interessant.

www.thestreet.com

The Wall Street Journal, (EN)
Natuurlijk vindt u hier in eerste instantie op financieel-economisch nieuws. Maar ook het politieke nieuws bereikt stilaan een zeer hoog niveau. Veel aandacht gaat ook naar technologie. U moet er wel voor betalen maar de archieven (tot twee weken terug) zijn wel gratis.

www.wsj.com

Tijdnet, (NL)
De website van " De Financieel - Economische Tijd". Hier leest u werkelijk alles wat er in de financiële wereld gebeurt. De "Tijd" stelt ook haar archieven toegangelijk op het Internet. Interessant zijn ook de stevig onderbouwde dossiers, de doorverwijzingen naar andere sites, de koersmodules én natuurlijk de mogelijk om eventueel uw portefeuille automatisch te laten opvolgen.

www.tijdnet.beKranten - België
De Standaard, (NL)
De website van "De Standaard" wordt in de loop van de dag voortdurend aangepast. Via "standby" kan men vanaf één uur 's nachts de artikelen binnen de zelfgekozen domeinen naar de eigen elektronische brievenbus laten posten. Wie de krant graag leest op zijn PDA kan dat aanvragen. Verder biedt de online krant een interessante agenda van tentoonstellingen en een uitgebreid filmaanbod.

www.standaard.be

Gazet van Antwerpen, (NL)
Net als bij het Belang Van Linburg, ligt ook hier de klemtoon op "Antwerps" nieuws. Beide kranten behoren overigens tot dezelfde Regionale Uitgevers Groep (RUG).

www.gva.be

Het Belang van Limburg, (NL)
In overeenstemming met de gedrukte editie ligt ook bij de elektronische editie de nadruk vooral op regionaal nieuws.

www.hbvl.be

Het Laatste Nieuws, (NL)
Niet meteen de meest aantrekkelijk krantensite, maar wie vooral op de hoogte interesse heeft voor alles wat met voetbal te maken heef, zal beslist aan zijn trekken komen in de rubriek "Breaking Nieuws".

www.hetlaatstenieuws.be

Het Nieuwsblad, (NL)
Het Nieuwsblad volgt de actualiteit op de voet. Eerst even de "lichtkrant" bekijken en dan doorklikken houdt u op de hoogte. Met "uit en thuis in je regio" kunt meteen ook even het regionale nieuws meepikken. Dit is meteen ook de website van de krant "Het Volk". Zelfde inhoud, ander webadres en ander logo.

www.nieuwsblad.be

Het Volk, (NL)
Het Volk volgt de actualiteit op de voet. Eerst even de "lichtkrant" bekijken en dan doorklikken houdt u op de hoogte. Met "uit en thuis in je regio" kunt meteen ook even het regionale nieuws meepikken. Dit is meteen ook de website van de krant "Het Nieuwblad". Zelfde inhoud, ander webadres en ander logo.

www.hetvolk.be

Krantenoverzicht, (NL)
Hier vindt u de krantenkoppen uit 10 Belgische kranten en 3 andere Belgische nieuwsbronnen. Maar ook de koppen uit 9 Nederlandse - en 4 Internationale nieuwsbronnen kunt u hier snel raadplegen. Ook Computer & Internet en het Sportnieuws worden niet vergeten.

www.krantenkoppen.be

La Libre Belgique, (FR)
Een sterke nieuwssite voor wie voeling wilt houden met de "Andere Belgen".

www.lalibre.be

Le Soir, (FR)
Om de vijf seconden wisselen de belangrijkste nieuwsfeiten van de dag elkaar af. U kunt dus eerst even kijken wat er precies aan nieuws is en dan pas doorklikken.

www.lesoir.beKranten - Nederland
Algemeen Dagblad, (NL)
Het Algemeen Dagblad levert een volwaardige on line krant.

www.ad.nl

De Telegraaf, (NL)
Een gevestigde waarde in de krantenwereld. Ook On line doet deze kwaliteitskrant het bijzonder goed. Als Johan Musseew om 16.30 uur de Omloop Het Volk wint, staat 15 minuten later al on line.

www.telegraaf.nl

De Volkskrant, (NL)
Ook deze on line krant doet het erg goed met een heldere navigatie en vooral weinig storende reclamebanners.

www.volkskrant.nl

Het Financieel Dagblad, (NL)
Een krant die stevig voor de dag komt voor wat betreft nieuws over "beurzen en markten", Ondernemingen, Mens & werk. Surft bijzonder gemakkelijk.

www.fd.nl

Krantenoverzicht, (NL)
Een overzicht van de belangrijkste krantenkoppen voor een snelle lezing van de actualiteit.

www.kranten.com

Nederlands Dagblad, (NL)
De krant met een speciale nieuwswaarde voor de betrokken christenen.

www.nd.nl

NRC Handelsblad, (NL)
Een kanjer van een internet-nieuwssite. Een echte krantesite met een duidelijke navigatie (binnenland, buitenland, economie, kuns, sport, internet, …). Zelfs "denksport" en lezersbrieven ontbreken niet.

www.nrc.nlRadio
4fm, (NL)
www.4fm.beKlara, (NL)
www.klara.be
En ook live via Internet (smalband en breedband):
Klara - Live Stream
Radio 1, (NL)
www.radio1.beRadio 2, (NL)
www.radio2.beRadio Donna, (NL)
www.donna.beRVI - Radio Vlaanderen Internationaal, (NL)
www.rvi.beStudio Brussel, (NL)
www.studiobrussel.be

Tijdschriften & Magazines
Clickx, (NL)
Computer Magazine: ClickxComputer idee, (NL)
Computer Magazine:Computer ideeEOS, (NL)
Populair Wetenschappelijk Magazine: EOSHume, (NL)
www.humo.beKnack, (NL)
www.knack.beNetwerk, (NL)
Computer Magazine: NetwerkNewsweek, (EN)
Newsweek geldt als een gevestigde waarde in de tijdschriftenwereld. Online ligt de nadruk meer op internationaal - dan wel op Amerikaans nieuws en dat is leuk meegenomen.

www.newsweek.com

PC-Magazine België, (NL)
Computer Magazine:PC MagazineTop Tips>, (NL)
Computer Magazine:Top Tips

TV
Antwerpse Televisie, (NL)
'Het Stad' levert een potige website waar men nieuwuitzendingen zowel in "streaming video" als in tekstpagina's kan opvragen. Toch kan het inladen best lang duren.

www.atv.be

BBC, (EN)
De moeder van alle Europese TV-stations blijkt ook digitaal de absolute top te zijn. BBC online is veel meer dan een nieuwssite. Het is uitgegroeid tot een ware portaalsite. In mei 2001 kreeg deze site een "Webby", de Amerikaanse "Internet Oscar". Dit is de belangrijkste internationale erkenning van technologische en creatieve kwaliteit.

www.bbc.co.uk

CNN, (EN)
Opsommen wat men allemaal kan vinden op CNN is echt onbegonnen werk. En toch, eigenlijk is het eenvoudig. Nieuws dat u niet op CNN vindt, vindt u wellicht nergens.

www.cnn.com

Oost-Vlaamse Televisie, (NL)
Fris en flitsend dat wel maar er valt helaas maar weinig informatie te rapen.

www.avs.be

RTL, (NL)
Aparte nieuwssite, met een eigen redactie, van RTL in Nederland.

www.rtlnieuws.nl

RTV, (NL)
Bij de Kempische lokale televisie loopt het allemaal een beetje mank. Voorlopig moet men hier genoegen nemen met wat reclame voor de eigen winkel. Missschien toch niet meteen wat u zoekt.

www.rtv.be

TV Brussel, (NL)
Een beetje teleurstellend, vrij beperkt regionaal nieuws.

tv-brussel.vgc.be

TV Limburg, (NL)
TV Limburg brengt heel wat nieuwsitems online die men "on demand" kan raadplegen.

www.tvl.be

VRT, (NL)
De website van de omroep van de Vlaamse Gemeenschap.
Uiteraard vindt u hier ook de deelnetten:
tv1
canvas
ketnet

www.vrt.be

VT4, (NL)
www.vt4.beVTM, (NL)
Wie het nieuws gemist heeft kan het online bekijken bij de commerciële zender. Als men via een minder snelle modem toegang heeft, kan men er voor kiezen om het nieuwsbulletin te downloaden om het achteraf te bekijken.

www.vtm.be en Kanaal 2

West-Vlaamse Televisie, (NL)
Online is zonder enige twijfel de beste nieuwsstek van de regionale TV-zenders.

www.wtv.be

World News, (EN)
De online editie van World News levert een enorme hoeveelheid nieuwsberichten, achtergrondverhalen en speciale onderwerpen. Per onderwerp kan men dan nog eens doorklikken naar gespecialiseerde subsites. Als men laat weten waar men zich bevindt, krijgt men ook nog lokaal nieuws voorgeschoteld.

www.wn.com