Nuttige links voor...


Fietsen en wandelen
Fietsen en wandelen:Trouw Natuurtochten, (NL)
Startend met de kaart van Nederland kan men hier een keuze maken uit een 100-tal fietsroutes en/of bijna 300 wandelroutes. Misschien niet meteen interessant voor senioren, maar er zijn ook 6 skateroutes aanwezig. Elke route wordt heel volledig beschreven en er is ook altijd een routkaart beschikbaar.

www.trouw.nl/natuurtochten

Fietsen: Eén Twee Drie, (NL)
De site zelf is zeer amateuristisch gemaakt en zeker geen voorbeeld van knappe webdesign. De informatie is echter wel interessant en snel bereikbaar via de zogenaamde 1-2-3 formule: zoeken, printen, fietsen!

www.fietsen.123.nl

Fietsen:De elektrische fiets…, (NL)
In dit artikel over e-fietsen gaan we in op het belang van de e-fiets voor de mobiliteit van onze maatschappij. Mensen die slecht ter been zijn wordt door de e-fiets een kans geboden om mobiel te blijven en de nodige beweging te genieten. Daarnaast valt er veel praktische informatie te lezen over de e-fiets: van aanschaf tot onderhoud.

www.fietsnet.nl

Fietsen:Fietsen in Houthalen, (NL)
Nogal "marketing-achtige" site van het domein Kelchterhoef en Molenheide in samenwerking met het plaatselijke VVV-kantoor. Toch wel interessant is het netwerk van 1.500 km fietsroutes dat je hier kunt raadplegen.

www.houthalen-helcteren.be/vvv/ned/fiets.htm

Fietsen:Fietsroutepagina, (NL)
Ben je een fietswandelaar? Dan is dit een site om in je favorieten op te nemen. De fietsroutes, geragnschikt per provincie, zijn minstens 15 km lang, voorzien van toeristische links en soms ook een kaart. Er is ook een alfabetische zoekfunctie beschikbaar.

users.pandora.be/fietsroutes/Index.html

Fietsen:Fietsroutes in Vlaanderen en omstreken, (NL)
Schitterende website met volledig beschreven fietsroutes waarop u ook uw eigen fietsroute kunt samenstellen. Alle fietsroutes zijn ingedeeld per provincie, de meeste routes zijn in pdf formaat en makkelijk uit te printen om mee te nemen.

www.fietsroute.org

Fietsen:Grenzeloos fietsen, (NL)
Een Vlaams - Nederlands interregionaal project met 7.000 km fietsroutes waarvan ongeveer 50% bewegwijzerd is. Ook fietsvakanties zitten in het aanbod.

www.toervl.be/grenzeloosfietsen

Fietsen:Grote Routepaden, (NL)
Hier vindt u 3.000 Vlaamse grote routepaden en 1.200 kilometer lange afstand-fietsroutes (gem. 150 km per tocht) die aansluiten op routes in de ons omringende landen. Deze site heeft vooral een tof "prikbord" met ervaringen en zoekertjes.

welcome.to/gr-If-routes

Wandelen: Den Hâneker, (NL)
De werkgroep "agrotoerisme" van de natuurwetenschappelijk commissie van Den Hâneker levert op deze site boeiende wandeltrips voor een maximum van 10 man perwandeling. Een mooie trip voor een groep gelijkgezinde wandelaars.

www.denhaneker.nl

Wandelen: Groep Arco, (NL, FR)
Dé site voor wandelaars biedt naast een agenda ook de 100 mooiste wandelingen en een overzicht van de 250 beste wandelsites.

www.wandelenbacob.be

Wandelen: Natuurmonumenten, (NL)
De Nederlandse Vereniging tot "Behoud van Natuurmonumenten" zet wekelijks een aantrekkelijke wandeling van 10 tot 15 km op haar site. U krijgt een plannetje en informatie over al datgene wat er te zien en te beleven valt tijdens de wandeling.

www.natuurmonumenten.nl

Wandelen: Te Voet, (NL)
Te Voet is een wandelreisbureau met wintervakantie over bijna de hele wereld. De brochures zijn gratis, de reisprijzen zijn vrij democratisch en u krijgt een goed idee over de fysieke inspanning die eventueel moet geleverd worden.

www.tevoet.be

Wandelen: Wandellinx, (NL)

Een overzicht van wandelverenigingen, evenementen en wandelsites in België en Nederland. Is u een wandelaar, dan is deze site beslist een bezoek waard.

http://www.rqga.demon.nl/wandellinxReisroutes plannen
Map24, (NL, FR, EN, D)
De vlot functionerende Nederlandse website Map24.nl stelt u in staat om gemakkelijk de stratenkaart te vinden van de belangrijkste Europese steden of om de snelste route naar uw vakantiebestemming uit te dokteren. De site biedt ook een aantal diensten aan waarmee u de Map24-kaarten aan uw eigen homepage kan toevoegen. Voor sommige daarvan moet u wel betalen.

http://www.map24.nl

Maporama - meertalige routeplanner,
De grootste, meertalige, Europese website met On line kaarten van de hele wereld. U kunt de site volledig in het Nederlands raadplegen na het selecteren van de gewenste taal in de keuzelijst (rechtsboven) in de thuispagina.

www.maporama.com

Shell GeoStar, (NL)
Een Europese routeplanner waarin u zelfs kunt "doorzoeken" tot op straatniveau.

www.shellgeostar.com

Wegwijzer, (NL)
Website van het brugse informatiecentrum "Wegwijzer". In feite gaat het om een netwerk van duizenden reizigers die hun ervaringen met u willen delen. Zo vindt u hier meer dan 1.200 gedetailleerde reisverhalen.

www.wegwijzer.beReisverhalen
Reisverhalen van Johan Jacobs, (NL/EN)
Bijzonder knappe, tweetalige, persoonlijke site met aanstekelijke reisverhalen en prachtige foto's die bijzonder vlot inladen. Het moet gezegd, er zijn heel wat commerciële reissites die compleet in het niets verdwijnen naast deze site van Johan Jacobs uit Hasselt. Geen wonder dat hij in 2000 van het weekblad "Clickx" het label site van het jaar kreeg.

johan.jacobs.net

Vakantieweetjes, (NL)
Een reissite waar men zelf enerzijds hotelbeoordelingen kan lezen en/of toevoegen, en anderzijds vragen kan stellen over alles wat met reizen te maken heeft. Verder kan men het juiste uur en het weer op verschillende vakantiebestemmingen raadplegen, handig ! De site is heel simpel opgesteld, zonder veel boe of ba, zodat iedereen direct begrijpt wat de bedoeling is.

http://www.vakantieweetjes.be

Vlaanderen Vakantieland, (NL)
Laat u leiden door de ervaringen van de toerisme-jagers van de VRT. U hoeft er niet eens meer voor uw TV-toestel te zitten. Bezoek de website, lees de verhalen en maak zelf plannen met behulp van de links en de praktische info op deze site.

www.tv1.be/vlaanderenvakantielandSteden
Antwerpen, (NL, EN)
De officiële "Digitale Metropool" van de stad Antwerpen. U vindt er ook interessante links voor "Toerisme, Cultuur & Vrije Tijd".

www.antwerpen.be

Brugge, (NL)
De officiële site van de stad Brugge. Vrij traditionele openingpagina van waaruit u o.a. kunt doorlinken naar "Events in Brugge", Theaterkalenders" en "Brugge 2002".

www.brugge.be

Brussel, (NL, FR, DE)
De officiële site van de stad Brussel. Wel even geduld want het inladen verloopt bijzonder traag.

www.brussel.be

Dinant, (FR, EN)
De officiële site van Dinant is tweetalig. Maar dan wel Frans en Engels. Nederlands spreekt men daar niet.

www.dinant.be

Gent, (NL)
Gent online is een bijzonder knap gemaakte site met een aantrekkelijke multimedia presentatie in zes talen. Ook de rubrieken "Gent historisch" en "Vrije tijd en toerisme" verdienen uw aandacht.

www.gent.be

Hasselt, (NL)
Hasselt "bruisende stad" verwelkomt je met muziek en animatie. De eerste kennismaking zorgt voor enige verwarring. Klik je op "skip intro" krijg je een viertalige, vrij snel wisselende animatie met de woorden "bezoekers, visitors, visiteurs, besucher". Wil je het nederlandstalige gedeelte bezoeken, moet je zeer aandachtig en trefzeker klikken op "bezoekers". Ook het aanhoudend doorspelen van de muziek verveelt snel en is zelfs irritant. We gingen op zoek naar een knop om de muziek uit te schakelen en ja er is wel een knop, maar die werkt blijkbaar niet. De enige oplossing die ons overbleef was botweg de knop van onze luidsprekers dichtdraaien.

www.hasselt.be

Kortrijk, (NL)
Op de site van Digitaal Kortrijk vindt u een stevige brok regionaal-, cultureel- en sportnieuws.

www.kortrijk.be

Leuven, (NL)
Naast het politieke nieuws van de dag vindt u hier een interessante culturele agenda.

www.leuven.be

Liège, (FR, NL, DE,EN)
Kiest u op de openingspagina van de officiële site van de stad Liége voor "Nederlands" kunt u na een algemene inleidende pagina deze stad ook in het Nederlands verkennen via een "geleide wandeling door Luik".

www.liege.be

Mechelen, (NL)
De officiële site van de stad Mechelen levert interessante links voor "Toersime" , "Cultuur en Geschiedenis".

www.mechelen.be

Mons, (FR)
U wordt verwelkomt door Burgemeester, Elio Di Rupo. Maar dit wel ééntalig "Frans".

www.mons.be

Namur, (FR, NL, EN)
Namur, hoofstad van Wallonië, heeft een zeer verzorgde website waar de rubrieken "Cultuur" en "Vrije tijd" waardevolle informatie leveren als u een bezoek aan deze stad overweegt.

www.namur.be

Wandelen: Bacob Wandelsite, (NL)
De 100 mooiste wandelroutes in België met een aanduiding van de moeilijkheidsgraad, de lengte en een afdrukbaar plan.

www.wandelenbacob.beTips voor trips
Agenda, (NL)
Wie een uitstapje naar één of andere stad in ons land wil plannen en tegelijkertijd ook enkele tentoonstellingen of evenementen wil meepikken, vindt hier alles wat men moet weten. Men kan ook programmaboekjes aanvragen en voor bepaalde zaken zelfs tickets bestellen.

www.agenda.be

At-Europe, (NL)
Bijzonder knappe portaalsite, uitgebreide Europese reisgids met landendossiers, en achtergrondreportages.

www.at-europe.com

Brussel - Ardennen, (NL)
Een ware ontdekkingstocht in onze hoofdstad. Ook de interessante informatie voor een dagtrip naar de Ardennen: de natuur, de kastelen, de rust. Er is ook een databank, maar die werkt soms een beetje moeilijk.

www.opt.be

Cimarosa Cultuurreizen, (NL)
Cimarosa vzw concipieert kwaliteitsvolle culturele groepsreizen.De meeste reizen hebben een vermaard muziekfestival als bestemming. Naast de concerten bieden deze reizen ook een uitgebalanceerd aanbod aan van begeleide bezoeken, wandelingen en tijd voor persoonlijke initiatieven. Cimarosa ontwerpt ook culturele reizen die een stad of streek vanuit een unieke invalshoek benaderen. Zo wordt iedere reis een (hernieuwde) ontdekking van ons rijke Europese culturele erfgoed.

www.cimarosa.be

Citytrips, (NL)
Site van de reisorganisatie "Transeurope" die korte citytrips (gemiddeld drie to vijf dagen) naar 25 Europese steden aanbiedt. U maakt een keuze en er wordt een voorstel uitgewerkt.

www.citytrips.be

Eurotrotter, (NL)
Een pareltje onder de reisportaals met links naar meer dan 3000 sites,

Eurotrotter

Go Kids, (NL)
Op zoek naar ideeën om er eens met je kleinkinderen op uit te trekken? Dan levert deze site beslist waardevolle informatie.

www.gokids.nl

Het Vertrek, (NL)
Site van de vzw "Het Vertrek" met speciale aandacht voor reisaanbiedingen en tips voor alleenstaanden.

www.vertrek.be

International Bed an Breakfast, (EN)
Adressen in binnen- en buitenland van kleine privé hotelletjes (de inn's), lodges en bed and breakfast accomodaties.

www.ibbp.com

Logis, (NL)
Een "catalogus-site" waarin u naar hartelust kunt bladeren en referenties kunt zoeken van hotels die aangesloten zijn bij het overbekende "Logis de France". Online boeken is helaas niet mogelijk en de site is verder nogal zwaar om binnen te halen en eventueel offline te surfen.

www.logis.be

Pretparken, (NL)
Een overzicht van alle pretparken en dierentuinen van Europa.

Pretparken

Reisgezelschap, (NL)
Bent u op zoek naar een reispartner? Waag uw kans op deze site.

www.resigezelschap.com

Toerisme Start, (NL)
Dit is een onderdeel van de website www.start.be waar u links vindt naar allerlei interessante plekjes. België wordt onderverdeeld in zijn provincies en zodra men een provincie kiest kan men een trip uitkiezen. Men vindt er ook een heleboel links naar musea en andere bezienswaardigheden.

toerisme.start.be

Toerisme Vlaanderen, (NL)
Een ware ontdekkingstocht doorheen Vlaanderen in al haar aspecten! Kies maar uit: de kunssteden, de kust, evenementen, musea, gastronomie, het zit er allemaal in. Echt handig is de knop "Wat te doen?". Mooi weer, slecht weer voor alle omstandigheden is er iets te vinden.

www.toerismevlaanderen.be

Vakantie in de Pyreneeën, (NL)
Grote website bouwers kan men de vzw "Vrienden van de Pyreneeën" niet noemen, maar hun site biedt wel een rijkdom aan informatie en tips voor geïnteresseerde reizigers. Ook senioren kunnen hier terecht voor aangepaste reisformules.

Vakantie in de Pyreneeën

Vakantie in Nederland, (NL)
Een leuke site met diverse accommodaties door heel Nederland.

www.vakantieinnederland.nl

Vakantiegenoegens, (NL)
Een overvloed aan toeristische informatie: landen fiches, Europese streken, tips voor kleine uitstappen en regionale info. Men kan hier ook massa's brochures aanvragen,

www.vakantiegenoegens.be

Visit Belgium, (EN)
Denkt u België wel te kennen? Neem dan maar eens een kijkje op deze site. Naast de geschiedenis van België, de onvolprezen Belgische gastronomie en de midelleeuwse stadjes vindt u hier tips voor uitstapjes en evenementen.

www.visitbelgium.com

Vlaamse Toeristenbond, (NL)
Praktische informatiesite met handige rubrieken over bedrijven, gastronomie, cultuur, geschiedenis, natuur, internationaal en toerisme waarmee u uw eigen invalshoek voor een interessante trip kunt bepalen.

www.vtb.be