Nuttige links voor...


Computer & Internet
Computerflaters, (NL)
Leuke site, vol met computerblunders en flaters waaruit meteen ook iets te leren valt.

www.computerflaters.nl

E-Leren, (NL)
Wegwijs in uw software met eduactieve demo-filmpjes voor Access, Excel, Word, Windows en FrontPage. Op deze site vindt u ook een rubriek "Internet & Computers voor senioren" met handige kijkwijzers en wenken.

www.e-leren.be

Geschiedenis van het Internet, (EN)
Een zeer fijne site over de geschiedenis van het Internet.

www.livinginternet.com

Vlaams Steunpunt Nieuwe Geletterdheid, (NL)
De laatste jaren startten her en der projecten op die bepaalde bevolkingsgroepen (ouderen, mensen met een handicap, met beperkte financiële middelen,…) willen helpen de digitale kloof te overbruggen. In Vlaanderen zijn deze initiatieven nog erg versnipperd en missen ze aan zichtbaarheid. Daarom richtte LINC vzw in 2005 een Vlaams Steunpunt Nieuwe Geletterdheid (VSNG) op.

http://www.linc-vzw.be/Edufora
IVO, (NL)
IVO staat voor "Info en adviescentrum voor Volwassenvorming en Opleiding", een project van de vzw Mevoc in samenwerking en met financiële steun van de Europese Gemeenschap en het Vlaams Gewest. IVO heeft een zeer goede zoekfunctie aan boord. Dit is tevens ook de site van Eduforum Gent-Eeklo.

http://www.ivo.beGewesten & Gemeenschappen
Duitse Gemeenshap, (DE)
www.dglive.beFranse Gemeenschap, (FR)
www.cfwb.be

On line cursussen
E-Leren, (NL)
Wegwijs in uw software met eduactieve demo-filmpjes voor Access, Excel, Word, Windows en FrontPage. Op deze site vindt u ook een rubriek "Internet & Computers voor senioren" met handige kijkwijzers en wenken.

www.e-leren.be

Nationale Mediasite Nederland, (NL)
Hoewel dit in eerste instantie een site voor kinderen en jongeren is, zullen leergierige seniorinternauten hier beslist een hele reeks interessante cursussen i.v.m. de computer vinden.

http://www.nationalemediasite.nl/

Rijbewijs,be, (NL)
Hier kunt u uw verkeerskennis meten en/of u voorbereiden op het behalen van het officiële rijbewijs.

Rijbewijs.beSociaal-Culturele activiteiten
PrettigGeleerd, (NL)
Een kalender van sociaal-culturele activiteiten (voor volwassenen), georganiseerd door verenigingen, vormingsinstellingen, volkshogescholen en bewegingen.

PrettigGeleerdTalen
Lingu@net Europa, (NL)
Zestalige website. Linguanet - Europa is beslist een goede startpagina om reeds aanwezige taalkennis, vaardigheid en taalbeheersing te onderhouden en eventueel bij te spijkeren.

www.linguanet-europa.orgWetenschap
Zo werkt het, (NL)
Hoe werkt het Internet? Hoe werkt de bliksem? Hoe werkt een hete luchtballon? Een website die ontstaan is vanuit het idee dat het leuk en handig is om te weten hoe dingen werken. Een poging om in begrijpelijke taal uitleg te geven over alledaagse èn bijzondere dingen.

http://www.zowerkt.nl