Je kan ook meteen gaan zoeken in het overzicht van de voorbije jaren...

Dit is de lijst voor 2020...

Screenshot maken van een pop-up menu (Week 08)

Een screenshot maken van een pop-up menu kan soms een lastig karwei zijn. Het knipprogramma van Windows heeft hier een hulpmiddel voor.

Lees hier hoe je het moet aanpakken.

Bron: TechPulse van 5 februari 2020

Van PDF naar WORD (Week 07)

Om een pdf-bestand te kunnen bewerken, moet je het eerst converteren naar een Word-document. Daar bestaan verschillende manieren voor.

Lees hier hoe je het moet aanpakken.

Bron: TechPulse van 6 februari 2020

Advertenties blokkeren met Ghostery (Week 06)

Bij menig website wordt je overstelpt door advertenties. De websitebeheerder, de adverteerder en het advertentienetwerk willen er állemaal wat aan verdienen: de websitebeheerder verhult het liefst dat het om advertenties gaat, het advertentienetwerk toont de advertenties die het meest opleveren en de adverteerder probeert zijn geld weer terug te verdienen met verleidelijke landingspagina's.


Gelukkig biedt Ghostery (download: www.ghostery.com/products/) een oplossing! Deze invoegtoepassing blokkeert namelijk niet alleen alle advertenties op websites, maar schoont tevens de zoekresultaten van Google op!


Ghostery is onder andere geschikt voor de browsers Edge, Chrome en Firefox. Via het Ghostery-icoontje rechts bovenin de browser, tabblad Gedetailleerd Overzicht is voor de betreffende website te achterhalen welke trackers, advertentienetwerken, sociale media-knoppen e.d. door Ghostery worden geblokkeerd.


Functioneert een website niet (meer), onderzoek dan of dit door een blokkade van Ghostery wordt veroorzaakt. Verdwijnt het probleem wanneer de blokkade tijdelijk wordt opgeheven (knop Pauzeer Ghostery), voeg de betreffende website dan toe aan de lijst met vertrouwde websites (knop Vertrouw website).

Via het Ghostery-menu (de knop met drie puntjes rechts bovenin), optie Instellingen, tabblad Algemeen Blokkeren is in te stellen welk type trackers geblokkeerd moeten worden.
Ik heb zelf alle categorieën geactiveerd, en daar geen nadelige gevolgen van ondervonden (mochten er wel problemen ontstaan dan kunnen de voor de betreffende website benodigde trackers altijd weer via tabblad Gedetailleerd Overzicht gedeblokkeerd worden).

Via tabblad Vertrouw en Beperk zijn vertrouwde en te blokkeren websites toe te voegen of weer van de lijst te verwijderen. Doorloop ook nog even de (minder belangrijke) instellingen van tabblad Algemene Instellingen.

  • Stoor je je aan de meldingen van Ghostery dan zijn deze via tabblad Mededelingen uit te schakelen.
  • Uit privacyoverwegingen kunnen eventueel ook de opties op tabblad Wel/niet meedoen worden uitgeschakeld.
  • Via tabblad Paars Vak is de terugkerende melding (een paarse badge die kort rechts onderin het venster wordt getoond) met de op de betreffende pagina aangetroffen trackers aan te passen of uit te schakelen.
  • Maak je gebruik van meerdere browsers en/of apparaten dan kan je via tabblad Account een Ghostery account aanmaken en de instellingen synchroniseren (als alternatief kunnen de instellingen hier ook handmatig geïmporteerd of geëxporteerd worden).

Bron: SchoonePC nieuwsbrief van 23 januari 2020

Een tabel van papier naar Excel (Week 05)

Met de Excel-app van Microsoft digitaliseert u in een handomdraai een tabel op papier.
Bewerk de tabel daarna eventueel in het Excel-werkblad.

Lees hier hoe je het moet aanpakken.

Bron: SeniorWeb van 24 januari 2020

Nieuwe Microsoft Edge browser (Week 04)

De nieuwe Microsoft Edge browser is gearriveerd. Hier lees je hoe je aan de slag kan met de nieuwe browser.

Sinds gisteren is de nieuwe Microsoft Edge browser officieel beschikbaar. In de komende weken zal Microsoft de nieuwe Edge geleidelijk aan uitrollen via Windows Update voor Windows 10 gebruikers. Maar voor wie niet kan wachten kan je de nieuwe browser nu al downloaden en installeren.

Microsoft Edge

Gebruikers van Windows 7, Windows 8.1, Windows 10 en macOS kunnen via de nieuwe downloadpagina van Microsft Edge al downloaden. Voor wie Chrome gebruikt zal de nieuwe Edge heel herkenbaar zijn. Een heleboel functies in de nieuwe Edge zijn ook te gebruiken in Google Chrome. Maar hoe ga je nu aan de slag met de nieuwe browser?

  1. Ga naar de downloadpagina en download de installer.
  2. Open de installer en installeer de nieuwe Edge. Ook het logo zal mee veranderen.
  3. Nadat de installatie rond is kan je de nieuwe browser meteen aan de slag gaan.
  1. Het is mogelijk om alle data vanuit Chrome te importeren. Maar je kan er uiteraard ook voor kiezen om met een propere lei te beginnen.
  2. Heb je meerdere toestellen? Zorg dan dat je overal op hetzelfde account bent ingelogd zodanig dat al je gegevens correct gesynchroniseerd worden.

Edge voor mobiel

De nieuwe browser is ook beschikbaar voor mobiele toestellen en is beschikbaar voor Android en iOS.

 

Bron: TechPulse van 16 januari 2019

Doccle: Al je facturen op één plaats (Week 03)

Papieren documenten zijn verleden tijd. Breng structuur in je administratie en ga aan de slag met Doccle. Zo heb je in een paar kliks al je documenten op één centrale plaats.

Krijg je nog steeds dagelijks facturen en andere documenten op papier in je brievenbus? Dan ben je niet goed bezig. Digitaliseer ook je administratie. Dat bespaart de wereld een berg papier en zorgt ook voor meer structuur in je administratie. Het is even wennen, maar na verloop van tijd is Doccle een gewoonte. Geen zorgen, het is veilig en zo gemaakt dat iedereen er gemakkelijk mee overweg kan.

 

gt

Lees hier hoe je er gebruik kan van maken.

Bron: TechPulse van 3 januari 2020

Werken met Google Agenda (Week 02)

Heb altijd uw agenda bij de hand met de app van Google Agenda.

Zet de optie 'Verjaardagen' aan in Google Agenda. De geboortedagen van vrienden, familie en andere contactpersonen staan dan automatisch in uw agenda.

 

gt

Lees hier hoe je er gebruik kan van maken.

Bron: SeniorWeb van 24 december 2019