Je kan ook meteen gaan zoeken in het overzicht van de voorbije jaren...

Dit is de lijst voor 2020...

Nieuwe Microsoft Edge browser (Week 04)

De nieuwe Microsoft Edge browser is gearriveerd. Hier lees je hoe je aan de slag kan met de nieuwe browser.

Sinds gisteren is de nieuwe Microsoft Edge browser officieel beschikbaar. In de komende weken zal Microsoft de nieuwe Edge geleidelijk aan uitrollen via Windows Update voor Windows 10 gebruikers. Maar voor wie niet kan wachten kan je de nieuwe browser nu al downloaden en installeren.

Microsoft Edge

Gebruikers van Windows 7, Windows 8.1, Windows 10 en macOS kunnen via de nieuwe downloadpagina van Microsft Edge al downloaden. Voor wie Chrome gebruikt zal de nieuwe Edge heel herkenbaar zijn. Een heleboel functies in de nieuwe Edge zijn ook te gebruiken in Google Chrome. Maar hoe ga je nu aan de slag met de nieuwe browser?

  1. Ga naar de downloadpagina en download de installer.
  2. Open de installer en installeer de nieuwe Edge. Ook het logo zal mee veranderen.
  3. Nadat de installatie rond is kan je de nieuwe browser meteen aan de slag gaan.
  1. Het is mogelijk om alle data vanuit Chrome te importeren. Maar je kan er uiteraard ook voor kiezen om met een propere lei te beginnen.
  2. Heb je meerdere toestellen? Zorg dan dat je overal op hetzelfde account bent ingelogd zodanig dat al je gegevens correct gesynchroniseerd worden.

Edge voor mobiel

De nieuwe browser is ook beschikbaar voor mobiele toestellen en is beschikbaar voor Android en iOS.

 

Bron: TechPulse van 16 januari 2019

Doccle: Al je facturen op één plaats (Week 03)

Papieren documenten zijn verleden tijd. Breng structuur in je administratie en ga aan de slag met Doccle. Zo heb je in een paar kliks al je documenten op één centrale plaats.

Krijg je nog steeds dagelijks facturen en andere documenten op papier in je brievenbus? Dan ben je niet goed bezig. Digitaliseer ook je administratie. Dat bespaart de wereld een berg papier en zorgt ook voor meer structuur in je administratie. Het is even wennen, maar na verloop van tijd is Doccle een gewoonte. Geen zorgen, het is veilig en zo gemaakt dat iedereen er gemakkelijk mee overweg kan.

 

gt

Lees hier hoe je er gebruik kan van maken.

Bron: TechPulse van 3 januari 2020

Werken met Google Agenda (Week 02)

Heb altijd uw agenda bij de hand met de app van Google Agenda.

Zet de optie 'Verjaardagen' aan in Google Agenda. De geboortedagen van vrienden, familie en andere contactpersonen staan dan automatisch in uw agenda.

 

gt

Lees hier hoe je er gebruik kan van maken.

Bron: SeniorWeb van 24 december 2019